از اونجایی که ربهای بازاری به احتمال 99/99 درصد حاوی آرد گندم میباشند من این پست رو گذاشتم تا عزیزانی که تا حالا رب نپختن دست بکار شوند یه تجربه جدید رو بدست بیارند

اول از همه باید گوجه مناسب تهیه کنید گوجه های این فصل که از زمین چیده میشوند رسیده قرمز وگوشتی هستند  بهترین گزینه برای پخت ربند بخاطر داشته باشید که گوجه های خوشگل وباکلاس گلخانه ای اصلا بدرد پخت رب نمیخورند.

گوچه هارو نصف کنید اگر گوجه بزرگ بود آنها را چهار قاچ کنید ودرون یک ظرف پلاستیکی قرار دهید ولابلای آنها نمک بپاشید میزان نمک باید در حدی باشد که انگار میخواهید گوجه ها را همان جا بخورید اگر میزان نمک بیشتر شد نگران نشوید نهایت این خواهد شد رب شما شور میشود وشما باید نمک غذا را کمتر بزنید ولی رب کم نمک زود کپک خواهد زد پس از نمک زدن به گوجه نترسید.

 

 

روی ظرف رو با یک توری بپوشانید تا حشره یا آشغالی درون گوجه ها نیفتد ولی هوا درون آن جریان داشته باشد هر از چند گاهی به آنها سر بزنید وگوجه ها رو ریز ورو کنید مدت زمان استراحت گوجه ها به دو چیز بستگی داره اول میزان رسیده بودن گوجه ها که هر چه رسیده تر باشند سریعتر نرم وله میشند یه صبح تا عصر برای یه گوجه خوب کافیست نکته دوم مربوط میشه به سلیقه شما برخی از عزیزان دوست دارند رب طعم ترش داشته باشه برای این منظور گوجه رو 3 تا 4 روز مقابل آفتاب قرار دهید وحتما مدام اونا رو ریز ورو کنید تا خراب نشوند

حالا که گوجه ها حسابی نرم شدن اونها رو با دست کاملا له کنید یا به اصطلاح مشت کنید.

 

 

گوجه ها رو با کمک دست واعمال فشار از یک صافی دانه ریز رد کنید تا پوست وتخم گورجه جدا بشه اندازه سوراخهای صافی باید در حدی باشه که تخم گوجه ازش رد نشه

آب گوجه رو روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاد وشروع کنه به تبخیر شدن در این مرحله نیاز چندانی به مراقبت نداره ولی زمانیکه مایه شروع میکنه به غلیظ شدن باید بیشتر مراقب اون باشید تا ته نگیره از علائم غلیظ شدن مایه اینه که مایه حبابهای بزرگ وجوشانی میزنه که به شدت به اطراف پخش میشند این حبابها شدیدا داغ هستند برای جلوگیری از سوختن دستتان از دستکش آشپزخانه استفاده کنیدیا یه دستمال دور دستتان بپیچید. درست در همین مرحله است که اطراف گازتان کاملا کثیف خواهد شد ولی این لکه ها براحتی پاک خواهند شد

عکسهای زیر به ترتیب مربوط میشه به مایه که تازه رفته روی حرارت ودومی مایه ای که شروع کرده به غلیظ شدن

 

 

 

 

بهد از مدتی این جبابهای جوشان تمام میشوند ورب میره که کاملا غلیظ شه بعد از این دیگه آشپزخانه رو ترک نکنید ومایه رو هم بزنید تا ته نگیره ومراقب باشید چیزی از قطعات چسبیده به قابلمه وارد رب نشه رب که بی آب شد کمی روغن بهش اضافه کنید روغن از ته گرفتن رب جلوگیری میکنه ورنگ رب رو شفافتر میکنه عکس زیر مربوط به قبل از اضافه کردن روغن است.

 

 

 بذارید رب کاملا بی آب بشه رب آبدار زود خراب میشه وکیفیت خوبی هم نداره

قدیمیها رب رو ابتدا درون ظرف سفالی فاقد لعاب قرار میدادن سفال آب رب رو به خودش میکشید واونو کاملا خشک میکرد رب 24 ساعت درون سفال بود وبعد به ظرف دردار منتقل میشد.

اگر شما ظرف سفالی دارید که چه بهتر ولی اگه ندارید نیازی نیست که اونو تهیه کنید اگر در حجم بالا رب درست کردید تا برای مصرف زمستانتان بماند مازاد آنها را درون فریزر نگهداری کنید

 

 

حالا شما یه رب خوشمزه خوشرنگ وسالم در اختیار دارید ان را در ظرف دردار ودر یخچال نگهدارید

 

 

گوشه چشمی از خدا برای خوشبختی کافیست تورا به تمام نگاهش میسپارم.

http://celiac.persianblog.ir/post/47



 

رب

 

برای تهیه رب در منزل کافی است که گوجه را پس از شستن، چرخ کنید و بعد از صافی رد کنید تا تخم های گوجه... از گوشت گوجه جدا شود.

 

بعد آن را روی گاز بگذارید تا بجوشد. هنگامی که آب گوجه کاملاً گرفته شد و به جوش ریز زدن افتاد رب آماده است.

 

می توانید به رب نمک کم بزنید و می توانید زیاد نمک بزنید. نمک کم از کپک زدن آن جلوگیری می کند. اگر زیاد نمک بزنید، هنگام درست کردن غذا دیگر نمی توانید به غذا نمک بزنید.

 

 

طرز تهیه سس قرمز(کچاپ)


مواد لازم:

 

 

فلفل قرمز خرد شده250 گرم
سرکهدو قاشق سوپخوری
نمکبه مقدار لازم
پیاز خرد شده1 عدد

 

 

طرز تهیه:

 

ابتدا فلفل و پیاز را در مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره درآید. سپس به ظرف مورد نظر منتقل کنید. سرکه و نمک را به مواد اضافه کرده و تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا به صورت یکدست درآید. این سس برای غذاهای گوشتی و مرغ و سوسیس نیز مناسب است.

آشپزی , آشپزباشی , آشپزی ایرونی , آشپزی ایرانی , سایت آشپزی ایرونی , سایت آشپزی ایرانی , آشپزی آسان , آموزش پخت انواع غذاهای ایرونی , آموزش پخت انواع غذاهای ایرانی , آموزش پخت انواع غذاهای فرنگی , طرز تهیه رب خانگی که کپک نزند,رب, رب خانگی آشپزی , آشپزباشی , آشپزی ایرونی , آشپزی ایرانی , سایت آشپزی ایرونی , سایت آشپزی ایرانی , آشپزی آسان , آموزش پخت انواع غذاهای ایرونی , آموزش پخت انواع غذاهای ایرانی , آموزش پخت انواع غذاهای فرنگی , طرز تهیه رب خانگی که کپک نزند,رب, رب خانگی